Se for deg dette: Du har troppet opp hos leiebilselskapet i utlandet. Det er kokende varmt, du har dratt med deg tung bagasje og barna begynner å bli utålmodige. Det er ikke rart at du har lyst til å skrive under på papirene så fort som mulig for å bli ferdig med det hele. Det er nettopp i slike øyeblikk det kan være fort gjort å ta en forhastet beslutning - en beslutning som kan koste deg dyrt. Noen leiebilselskaper opererer nemlig med egenandeler på opp mot så mye som 2 000 euro. En slik sum kan ramme deg hardt hvis du har takket nei til forsikring, enten fordi du ikke vet at du har dekningen i kredittkortet, eller at du har betalt med et annet kort.
- Nesten uansett hvor du er i utlandet, så vil et leiebilselskap forsøke å pushe på deg forsikring, sier Charlotte Wolff Aunan, senior saksbehandler i SpareBank 1. Dette vil som oftest være unødvendig, da det er veldig god dekning i forsikringen som er inkludert i LOfavør Mastercard. Folk bør være nøye på å dobbeltsjekke hvilke fordeler de faktisk har, det er min tydeligste anbefaling. Da er det lettere å stå på sitt hvis noen forsøker å selge deg noe du ikke trenger. Sjekk opp det du kan før du signerer noe.
Aunan viser til et eksempel der en familie leide bil på Island da de var på ferie. Leiebilen var betalt med kredittkortet.
- I løpet av ferien fikk familien en stor steinsprut i frontruta og leiebilfirma belastet dem for nesten 10 000 kroner, forteller Aunan. Familien meldte da inn skaden til forsikringsselskapet, og to uker senere var pengene tilbakebetalt. Betaler man for leiebil med kredittkortet, dekker nemlig egenandelsforsikringen skader på inntil 12 000 kr.
Har du betalt for leiebilen med LOfavør Mastercard har du en reiseforsikring inkludert i kortet. Denne forsikringen dekker egenandel ved skade på leiebil. Det kan være greit å vite neste gang du planlegger ferie og skal betale for leiebilen.
Priseksempel: Nominell rente 18,8 %. Effektiv rente 20,5 %. Låner du 15 000 kroner over 12 måneder, koster det 1 316 kroner og du betaler totalt 16 316 kroner.